Re-integratie

Wil je werken, maar lukt dat (tijdelijk) niet? Of wil je graag weer aan de slag, maar heb je daarbij ondersteuning nodig? Jij bent aan zet biedt verschillende diensten om jou weer aan het werk te helpen. Heb je eenmaal een baan, dan staan wij ook voor je klaar om je persoonlijk te ondersteunen op de werkplek. 

Voor al uw 
Ambulante ondersteuning 
Re-integratie 
Ambulante ondersteuning 
Werkfit 
vraagstukken

Re-integratie

Jij bent aan zet biedt verschillende re-integratie diensten. Re-integratie is voor personen die langere tijd niet hebben deelgenomen aan het arbeidsproces.

Werknemer

Wil je werken, maar lukt dat (tijdelijk) niet? Of wil je graag weer aan de slag, maar heb je daarbij ondersteuning nodig? Jij bent aan zet biedt verschillende diensten om jou weer aan het werk te helpen.

Werkgever

Als werkgever kun je te maken krijgen met medewerkers die ziek worden en kunnen uitvallen of met medewerkers die extra begeleiding nodig hebben, in de vorm van bijvoorbeeld Jobcoaching.

Informatie over re-integratie

Re-integratie

Jij bent aan zet biedt verschillende re-integratiediensten. Re-integratie is voor personen die langere tijd niet hebben deelgenomen aan het arbeidsproces. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Deze personen moeten in eerste instantie hun werknemersvaardigheden ontwikkelen en werkervaring opdoen voor zij daadwerkelijk weer aan de slag kunnen. Jij bent aan zet kan hierbij ondersteunen. Het doel van een re-integratietraject is altijd om een persoon terug te laten keren op de arbeidsmarkt door middel van bijvoorbeeld: het opdoen van werkervaring, vrijwilligerswerk en/of het terugkeren in een betaalde baan. Het volgen van scholing met daaruit voortvloeiend een werkplek kan ook een mogelijkheid zijn. Wij bieden verschillende diensten aan om u als werkgever te ondersteunen in het re-integratietraject.
In het filmpje worden enkele voordelen van een werknemer met een arbeidsbeperking uitgelegd.

Play Video

Participatiewet

Sinds 2015 geldt de Participatiewet. Met de Participatiewet wil de regering meer mensen met een ziekte of handicap aan het werk helpen. Als werkgever heeft u daarin een actieve rol. Bijvoorbeeld door te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn binnen uw organisatie. Als u iemand met een ziekte of handicap in dienst neemt, kunt u ondersteuning krijgen van het UWV en gemeenten. Het kabinet en werkgevers hebben in het sociaal akkoord 2013 afgesproken dat er extra banen komen voor mensen met een ziekte of handicap. Werkgevers moeten daarom tot 2026 in totaal 125.000 nieuwe banen creëren voor mensen met een ziekte of handicap. De werkgevers uit de sector overheid doen dit voor 25.000 mensen met een ziekte of handicap. Dit heet de banenafspraak.

Op 1 april 2015 is de Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten ingegaan. Werkgevers moeten een bepaald percentage banen aan mensen met een ziekte of handicap geven. Als het aantal banen voor mensen met een arbeidsbeperking landelijk achterblijft, kan de werkgever een boete krijgen: de quotumheffing. Dit maakt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) jaarlijks bekend via de banenmonitor. In het filmpje worden enkele voordelen van een werknemer met een arbeidsbeperking uitgelegd.

Play Video

Kun je werken, maar lukt dat (tijdelijk) niet?

Werknemer

Re-integratie & de participatiewet

Werkgever

Jij bent aan zet en uw bedrijf

Als werkgever kan je te maken krijgen met medewerkers die ziek worden en kunnen uitvallen of met medewerkers die extra begeleiding nodig hebben, in de vorm van bijvoorbeeld Jobcoaching. Daarnaast is er nog de Participatiewet, die ervoor moet zorgen dat meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk komen. Jij bent aan zet kan je met deze vraagstukken helpen en adviseren.

Jij bent aan zet heeft een raamovereenkomst met het UWV en voldoet aan de eisen die gesteld worden aan het uitvoeren van re-integratietrajecten. Hier zijn wij trots op en dit geeft u zekerheid over de kwaliteit van onze dienstverlening.

Doordat wij ervaring hebben met ondernemen en ook uit het bedrijfsleven komen, kunnen wij ook beter de impact begrijpen welke dit kan hebben voor het bedrijf (deze hebben wij immers zelf ook ervaren) en vooral voor de andere medewerkers. Zitten deze er wel op te wachten om een collega extra te ondersteunen? In onze trajecten nemen wij ook deze punten mee. Dit resulteert vaak in een betere bedrijfsbrede acceptatie van de medewerker. Hierdoor is de kans op een succesvolle plaatsing en behoud van de medewerker groter.

Jij bent aan zet biedt verschillende re-integratiediensten. U kunt bij ons terecht voor diverse re-integratietrajecten, zoals sociale Re-integratie, Werkfit, Naar Werk, Jobcoaching, Spoor 1 en Spoor 2 trajecten en meer. Onder het kopje ‘Onze diensten’ is een volledig overzicht van onze diensten weergegeven. Op deze pagina staan ook twee korte filmpjes welke snel inzicht geven in wat de voordelen van een medewerker met een arbeidsbeperking kunnen zijn. Bent u enthousiast, staat uw dienst er niet bij of heeft u vragen, dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

Jij bent aan zet kan ondersteuning bieden met verschillende re-integratiediensten. Re-integratie is voor personen die langere tijd niet hebben deelgenomen aan het arbeidsproces. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Deze personen moeten in eerste instantie hun werknemersvaardigheden ontwikkelen en werkervaring opdoen, voor zij daadwerkelijk weer aan de slag kunnen. U kunt bij ons terecht voor diverse re-integratietrajecten. Jij bent aan zet heeft een raamovereenkomst met het UWV en voldoet aan de eisen die gesteld worden aan het uitvoeren van re-integratietrajecten. Hier zijn wij trots op en dit geeft u zekerheid over de kwaliteit van onze dienstverlening. Op deze pagina is een volledig overzicht van onze diensten weergegeven. Bent u enthousiast, staat uw dienst er niet bij of heeft u vragen, dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen voor een adviesgesprek om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

Wij werken voor

Contact

Bedrijfsgegevens

Bezoekadres:
Keizelbos 1
1721 PJ Broek op Langedijk
072-2220105

www.jbaanz.nl
info@jbaanz.nl
info@jbaanz.zorgring.nl

KVK 82093644
AGB Code 98105510