Wil je werken, maar lukt dat (tijdelijk) niet? Of wil je graag weer aan de slag, maar heb je daarbij ondersteuning nodig? Jij bent aan zet biedt verschillende diensten om jou weer aan het werk te helpen. Heb je eenmaal een baan, dan staan wij ook voor je klaar om je persoonlijk te ondersteunen op de werkplek.
Als werkgever kun je te maken krijgen met medewerkers die ziek worden en kunnen uitvallen of met medewerkers die extra begeleiding nodig hebben, in de vorm van bijvoorbeeld Jobcoaching.
Jij bent aan zet biedt verschillende re-integratiediensten. Re-integratie is voor personen die langere tijd niet hebben deelgenomen aan het arbeidsproces. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Deze personen moeten in eerste instantie hun werknemersvaardigheden ontwikkelen en werkervaring opdoen voor zij daadwerkelijk weer aan de slag kunnen. Jij bent aan zet kan hierbij ondersteunen. Het doel van een re-integratietraject is altijd om een persoon terug te laten keren op de arbeidsmarkt door middel van bijvoorbeeld: het opdoen van werkervaring, vrijwilligerswerk en/of het terugkeren in een betaalde baan. Het volgen van scholing met daaruit voortvloeiend een werkplek kan ook een mogelijkheid zijn. Wij bieden verschillende diensten aan om u als werkgever te ondersteunen in het re-integratietraject.
In het filmpje worden enkele voordelen van een werknemer met een arbeidsbeperking uitgelegd.
Bron: www.uwv.nl
Sinds 2015 geldt de Participatiewet. Met de Participatiewet wil de regering meer mensen met een ziekte of handicap aan het werk helpen. Als werkgever heeft u daarin een actieve rol. Bijvoorbeeld door te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn binnen uw organisatie. Als u iemand met een ziekte of handicap in dienst neemt, kunt u ondersteuning krijgen van het UWV en gemeenten. Het kabinet en werkgevers hebben in het sociaal akkoord 2013 afgesproken dat er extra banen komen voor mensen met een ziekte of handicap. Werkgevers moeten daarom tot 2026 in totaal 125.000 nieuwe banen creëren voor mensen met een ziekte of handicap. De werkgevers uit de sector overheid doen dit voor 25.000 mensen met een ziekte of handicap. Dit heet de banenafspraak.
Op 1 april 2015 is de Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten ingegaan. Werkgevers moeten een bepaald percentage banen aan mensen met een ziekte of handicap geven. Als het aantal banen voor mensen met een arbeidsbeperking landelijk achterblijft, kan de werkgever een boete krijgen: de quotumheffing. Dit maakt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) jaarlijks bekend via de banenmonitor. In het filmpje worden enkele voordelen van een werknemer met een arbeidsbeperking uitgelegd.
Bron: www.uwv.nl
De ‘Modulaire Re-integratiedienst’ kan uit 1 van de volgende onderdelen bestaan:
Kun je werken, maar lukt dat (tijdelijk) niet?
Wil je graag weer aan de slag, maar heb je daarbij ondersteuning nodig? Met de re-integratiedienst ‘Werkfit maken’ kunnen wij jou helpen om weer werkfit te worden.
Werkfit maken is een re-integratiedienst voor mensen met arbeidsvermogen die een arbeidsongeschiktheidsuitkering (WGA, WAO, Wajong of WAZ) of een Ziektewetuitkering ontvangen. De dienst is erop gericht om jou (weer) fit te maken voor werk. Het uiteindelijke doel is altijd om jou klaar te maken voor het vinden van een betaalde baan, zodat je daarna met of zonder ondersteuning op zoek kan gaan naar betaald werk. Dit kan eventueel met behulp van scholing of bemiddeling “Naar werk”. Jij bent aan zet kan beide re-integratietrajecten in opdracht van het UWV uitvoeren. De mogelijkheden en invulling van een Werkfit traject wordt individueel bekeken en zijn altijd in overleg afgestemd met de arbeidsdeskundige van het UWV.
In het Werkfit traject onderzoek je samen met je jobcoach waar jouw interesses liggen, welke kwaliteiten je hebt en welke functies of taken goed bij jou passen. Samen gaan jullie op zoek naar een werkervaringsplaats/werkplek, waar je kunt onderzoeken of een gekozen beroepsrichting bij je past. Door te starten met een werkervaringsplaats kan je realistische mogelijkheden op de arbeidsmarkt in beeld brengen en een weloverwogen keuze maken voor de toekomst.
Ben je na ziekte of arbeidsongeschiktheid klaar om weer aan het werk te gaan, maar lukt het je niet om een baan te vinden?
Met de re-integratiedienst ‘Naar werk’ kunnen wij jou helpen om weer betaald werk te vinden en te behouden. Naar werk is een re-integratiedienst voor mensen met arbeidsvermogen die een arbeidsongeschiktheidsuitkering (WGA, WAO, Wajong of WAZ) of een Ziektewetuitkering van het UWV ontvangen. De dienst is erop gericht om jou (weer) deel te laten nemen aan de arbeidsmarkt, door het vinden en behouden van betaald werk. Het uiteindelijke doel van een Naar Werk traject is altijd het vinden en behouden van een betaalde baan. De doorlooptijd van dit traject is 9 maanden. Efficiënt omgaan met de tijd is van belang.
Een Naar Werk traject kan het vervolg zijn van een Werkfit traject, maar kan ook een losstaand traject zijn. Bijvoorbeeld wanneer je zonder werk bent komen te zitten op het moment dat de werkgever failliet is gegaan. De mogelijkheden en invulling van een Naar Werk traject wordt individueel bekeken en is altijd in overleg afgestemd met de arbeidsdeskundige van het UWV.
In het Naar Werk traject onderzoek je samen met je jobcoach waar jouw mogelijkheden op de huidige arbeidsmarkt liggen. De ondersteuning binnen dit traject is gericht op het zo snel mogelijk hervatten van de werkzaamheden binnen een betaalde functie. Hierbij kan je denken aan:
Hoe ziet een Naar Werk traject eruit?
Een Naar Werk traject is altijd individueel en op maat gemaakt. Samen met je jobcoach ga je onderzoeken en afstemmen welke ondersteuning jij nodig hebt om snel weer aan het werk te kunnen. Misschien heb je angst of weet je niet waar je beginnen moet. De jobcoach stemt met je af en geeft handvatten waar nodig. Wat wij belangrijk vinden is dat je zelf de regie houdt. Het is jouw traject! Je moet het uiteindelijk zelf doen. Jij bent aan zet!
Het doel van een Naar Werk traject is werkhervatting binnen 9 maanden. Bij de start van het traject wordt samen afgestemd in welke beroepsgroep er gezocht gaat worden naar een betaalde baan. Mocht tijdens het traject duidelijk worden dat dit niet haalbaar is binnen de tijd (bijvoorbeeld door krapte op de arbeidsmarkt) zal er in overleg gezocht gaan worden naar een andere passende functie, zodat het uiteindelijke doel: betaald werk gewaarborgd kan blijven.
Een vervolg op een Naar Werk traject kan Jobcoaching zijn.
Jobcoaching is een vorm van individuele ondersteuning, om personen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen en te houden. Jobcoaching is een individuele voorziening die wordt toegekend door het UWV of de gemeente. Deze ondersteuning is bedoeld om personen met een arbeidsbeperking te ondersteunen bij hun werk in hun huidige of toekomstige functie. Het doel van Jobcoaching is het versterken van het persoonlijk functioneren, zodat de kans op het behouden van het werk zo groot mogelijk is. Jobcoaching biedt persoonlijke ondersteuning op de werkplek, voor zowel de werknemer als de werkgever. Denk bijvoorbeeld aan het passend maken van de werkzaamheden, aanpassen van een werkplek, ondersteuning in de communicatie en het houden aan afspraken.
Tijdens de Jobcoaching loopt de jobcoach mee op de werkvloer om vaardigheden aan te leren, maar ook om handvatten te bieden. De jobcoach ondersteunt bij alle zaken die iemand moeilijk vindt of waar deze persoon tegenop ziet. De jobcoach kan ook ondersteunen bij gesprekken met de werkgever, zodat problemen op tijd bespreekbaar gemaakt kunnen worden. Jij bent aan zet heeft ruime ervaring in het ondersteunen van personen op de werkplek en is een erkende jobcoachorganisatie voor het UWV. Naast Jobcoaching bestaan er ook andere regelingen waar een werknemer en werkgever gebruik van kunnen maken. De jobcoach van Jij bent aan zet kan hierin een informatieve en ondersteunende rol hebben.
Jobcoaching kan aangevraagd worden voor personen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering (WAO-, WIA-, WAZ-, of Wajong-uitkering) of die in het Doelgroepenregister staan vermeld. De jobcoach van Jij bent aan zet zal de Jobcoaching samen met de werknemer aanvragen bij het UWV of de gemeente. De jobcoach uren worden vergoed door het UWV of de gemeente. De duur van de Jobcoaching hangt af van hoelang jij het nodig hebt! De jobcoach helpt jou minimaal een half jaar met inwerken. Elk half jaar wordt er gekeken of je nog gebruik wilt maken van de Jobcoaching. De ondersteuning van een jobcoach duurt maximaal 3 jaar. In hele uitzonderlijke situaties kan deze termijn verlengd worden. Het UWV beslist hier per individuele situatie over.
Als werkgever kan je te maken krijgen met medewerkers die ziek worden en kunnen uitvallen of met medewerkers die extra begeleiding nodig hebben, in de vorm van bijvoorbeeld Jobcoaching. Daarnaast is er nog de Participatiewet, die ervoor moet zorgen dat meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk komen. Jij bent aan zet kan je met deze vraagstukken helpen en adviseren.
Jij bent aan zet heeft een raamovereenkomst met het UWV en voldoet aan de eisen die gesteld worden aan het uitvoeren van re-integratietrajecten. Hier zijn wij trots op en dit geeft u zekerheid over de kwaliteit van onze dienstverlening.
Doordat wij ervaring hebben met ondernemen en ook uit het bedrijfsleven komen, kunnen wij ook beter de impact begrijpen welke dit kan hebben voor het bedrijf (deze hebben wij immers zelf ook ervaren) en vooral voor de andere medewerkers. Zitten deze er wel op te wachten om een collega extra te ondersteunen? In onze trajecten nemen wij ook deze punten mee. Dit resulteert vaak in een betere bedrijfsbrede acceptatie van de medewerker. Hierdoor is de kans op een succesvolle plaatsing en behoud van de medewerker groter.
Jij bent aan zet biedt verschillende re-integratiediensten. U kunt bij ons terecht voor diverse re-integratietrajecten, zoals sociale Re-integratie, Werkfit, Naar Werk, Jobcoaching, Spoor 1 en Spoor 2 trajecten en meer. Onder het kopje ‘Onze diensten’ is een volledig overzicht van onze diensten weergegeven. Op deze pagina staan ook twee korte filmpjes welke snel inzicht geven in wat de voordelen van een medewerker met een arbeidsbeperking kunnen zijn. Bent u enthousiast, staat uw dienst er niet bij of heeft u vragen, dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.
Jij bent aan zet kan ondersteuning bieden met verschillende re-integratiediensten. Re-integratie is voor personen die langere tijd niet hebben deelgenomen aan het arbeidsproces. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Deze personen moeten in eerste instantie hun werknemersvaardigheden ontwikkelen en werkervaring opdoen, voor zij daadwerkelijk weer aan de slag kunnen. U kunt bij ons terecht voor diverse re-integratietrajecten. Jij bent aan zet heeft een raamovereenkomst met het UWV en voldoet aan de eisen die gesteld worden aan het uitvoeren van re-integratietrajecten. Hier zijn wij trots op en dit geeft u zekerheid over de kwaliteit van onze dienstverlening. Op deze pagina is een volledig overzicht van onze diensten weergegeven. Bent u enthousiast, staat uw dienst er niet bij of heeft u vragen, dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen voor een adviesgesprek om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.
Iedereen die kan werken, maar daarbij ondersteuning nodig heeft, valt sinds 1 januari 2015 onder de Participatiewet. De wet is er om zoveel mogelijk mensen, met of zonder arbeidsbeperking werk te laten vinden. De gemeentes zijn er voor verantwoordelijk dat mensen aan het werk geholpen worden. Jij bent aan zet helpt gemeentes bij de uitvoering van deze wet.
Jij bent aan zet kan ondersteunen binnen verschillende re-integratie mogelijkheden.
Re-integratie is voor personen die langere tijd niet hebben deelgenomen aan het arbeidsproces. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Deze personen moeten in eerste instantie hun werknemersvaardigheden ontwikkelen en werkervaring opdoen voor zij daadwerkelijk weer aan de slag kunnen. Jij bent aan zet kan hierbij ondersteunen.
Het doel van een re-integratietraject is altijd om een persoon terug te laten keren op de arbeidsmarkt, door middel van bijvoorbeeld het opdoen van werkervaring, vrijwilligerswerk en/of het terugkeren in een betaalde baan. Het volgen van scholing met daaruit voortvloeiend een werkplek kan ook een mogelijkheid zijn.
U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen. Wij ondersteunen zowel kandidaten, werknemers en werkgevers. Onze ondersteuning is individueel, persoonlijk en doelgericht. Wij denken in mogelijkheden en leggen de focus op talent en competenties.
Het hebben van werk, zorgt voor inkomen. Daarnaast doet iemand op de werkplek sociale contacten op en creëert het hebben van werk een perspectief voor de toekomst.
Stap voor stap
Vrijblijvend gesprek of intake: Oriënterend en informerend gesprek naar de mogelijkheden.
Gesprek met als doel het opstellen van het Plan van aanpak: Hierin stemmen wij samen af wat de kandidaat wil, wat hij/zij kan en hoe wij dit kunnen gaan realiseren. Dit plan is voor de opdrachtgever, het UWV of de gemeente. Na het opstellen wordt deze verstuurd. Na akkoord kan de ondersteuning van start gaan.
Toewijzen van jobcoach: De kandidaat krijgt individuele ondersteuning van dezelfde jobcoach gedurende het gehele traject. De gesprekken kunnen bij de kandidaat thuis plaatsvinden, bij ons op kantoor of op een ander locatie naar keuze. De kandidaat kan hierin zelf aangeven wat hij/zij prettig vindt.
Kun je werken, maar lukt dat (tijdelijk) niet? Wil je graag weer aan de slag, maar heb je daarbij ondersteuning nodig? Met de re-integratiedienst ‘Werkfit maken’ kunnen wij jouw helpen om weer werkfit te worden. Werkfit maken is een re-integratiedienst voor mensen met arbeidsvermogen die een arbeidsongeschiktheidsuitkering (WGA, WAO, Wajong of WAZ) of een Ziektewetuitkering ontvangen. De dienst is erop gericht om jou (weer) fit te maken voor werk. Het uiteindelijke doel is altijd om jou klaar te maken voor het vinden van een betaalde baan, zodat je daarna met of zonder ondersteuning op zoek kan gaan naar betaald werk. Eventueel met behulp van scholing of bemiddeling “Naar werk”. Jij bent aan zet kan beide re-integratietrajecten in opdracht van het UWV uitvoeren. De mogelijkheden en invulling van een Werkfit traject wordt individueel bekeken en is altijd in overleg afgestemd met de arbeidsdeskundige van het UWV.
In het Werkfit traject onderzoek je samen met je jobcoach waar jouw interesses liggen, welke kwaliteiten je hebt en welke functies of taken goed bij jouw passen. Samen gaan jullie op zoek naar een werkervaringsplaats/werkplek, waar je kunt onderzoeken of een gekozen beroepsrichting bij je past. Door te starten met een werkervaringsplaats kan je realistische mogelijkheden op de arbeidsmarkt in beeld brengen en een weloverwogen keuze maken voor de toekomst.
Hoe ziet een Werkfit maken traject eruit?
Een Werkfit maken traject is altijd individueel en op maat gemaakt. De doorlooptijd van dit traject is 18 maanden. Samen met je jobcoach ga je onderzoeken en afstemmen welke ondersteuning jij nodig hebt om jouw afstand tot de arbeidsmarkt te kunnen verkleinen.
Misschien heb je angst of weet je niet waar je beginnen moet. De jobcoach stemt met je af en geeft handvatten waar nodig. Wat wij belangrijk vinden is dat je zelf de regie houdt. Het is jouw traject! Je moet het uiteindelijk zelf doen. Jij bent aan zet!
Het Werkfit maken traject bestaat uit de volgende drie kerncompetenties:
Ben je na ziekte of arbeidsongeschiktheid klaar om weer aan het werk te gaan, maar lukt het je niet om een baan te vinden?
Met de re-integratiedienst ‘Naar werk’ kunnen wij jou helpen om weer betaald werk te vinden en te behouden. Naar werk is een re-integratiedienst voor mensen met arbeidsvermogen die een arbeidsongeschiktheidsuitkering (WGA, WAO, Wajong of WAZ) of een Ziektewetuitkering van het UWV ontvangen. De dienst is erop gericht om jou (weer) deel te laten nemen aan de arbeidsmarkt, door het vinden en behouden van betaald werk. Het uiteindelijke doel van een Naar Werk traject is altijd het vinden en behouden van een betaalde baan. De doorlooptijd van dit traject is 9 maanden. Efficiënt omgaan met de tijd is van belang.
Een Naar Werk traject kan het vervolg zijn van een Werkfit traject, maar kan ook een losstaand traject zijn. Bijvoorbeeld wanneer je zonder werk bent komen te zitten op het moment dat de werkgever failliet is gegaan. De mogelijkheden en invulling van een Naar Werk traject worden individueel bekeken en zijn altijd in overleg afgestemd met de arbeidsdeskundige van het UWV.
In het Naar Werk traject onderzoek je samen met je jobcoach waar jouw mogelijkheden op de huidige arbeidsmarkt liggen. De ondersteuning binnen dit traject is gericht op het zo snel mogelijk hervatten van de werkzaamheden binnen een betaalde functie. Hierbij kan je denken aan:
Hoe ziet een Naar Werk traject eruit?
Een Naar Werk traject is altijd individueel en op maat gemaakt. Samen met je jobcoach ga je onderzoeken en afstemmen welke ondersteuning jij nodig hebt om snel weer aan het werk te kunnen. Misschien heb je angst of weet je niet waar je beginnen moet. De jobcoach stemt met je af en geeft handvatten waar nodig. Wat wij belangrijk vinden is dat je zelf de regie houdt. Het is jouw traject! Je moet het uiteindelijk zelf doen. Jij bent aan zet!
Het doel van een Naar Werk traject is werkhervatting binnen 9 maanden. Bij de start van het traject wordt samen afgestemd in welke beroepsgroep er gezocht gaat worden naar een betaalde baan. Mocht tijdens het traject duidelijk worden dat dit niet haalbaar is binnen de tijd (bijvoorbeeld door krapte op de arbeidsmarkt), dan zal er in overleg gezocht gaan worden naar een andere passende functie, zodat het uiteindelijke doel: betaald werk gewaarborgd kan blijven.
Een vervolg op een Naar Werk traject kan Jobcoaching zijn.
De jobcoach van Jij bent aan zet zal de Jobcoaching samen met de werknemer aanvragen bij het UWV of de gemeente. De jobcoach uren worden vergoed door het UWV of de gemeente. De duur van de Jobcoaching hangt af van hoelang jij het nodig hebt! De jobcoach helpt jou minimaal een half jaar met inwerken. Elk half jaar wordt er gekeken of je nog gebruik wilt maken van de Jobcoaching. De ondersteuning van een jobcoach duurt maximaal 3 jaar. In hele uitzonderlijke situaties kan deze termijn verlengd worden. Het UWV beslist hier per individuele situatie over.
Bezoekadres:
Keizelbos 1
1721 PJ Broek op Langedijk
072-2220105
Ma t/m vr van 9:00 tot 17:00 uur
www.jbaanz.nl
info@jbaanz.nl
info@jbaanz.zorgring.nl
KVK 82093644
AGB Code 98105510
Bezoekadres:
Keizelbos 1
1721 PJ Broek op Langedijk
072-2220105
Ma t/m vr van 9:00 tot 17:00 uur
info@jbaanz.nl