Werkgever - Jij bent aan zet

Voor al uw Ambulante begeleidingArbeidsbemiddelingAmbulante begeleidingRe-integratieAmbulante begeleidingWerkfitAmbulante begeleidingJobcoachingEn meer........ vraagstukken.

Ga naar de inhoud
Als werkgever kan je te maken krijgen met medewerkers die ziek worden en kunnen uitvallen of met medewerkers die extra begeleiding nodig hebben, door bijvoorbeeld jobcoaching. Daarnaast is er nog de participatiewet, die ervoor moet zorgen dat meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk komen.Jij bent aan zet kan je met deze vraagstukken helpen en adviseren.

Jij bent aan zet heeft een raamovereenkomst met het UWV en voldoet aan de eisen die gesteld worden aan het uitvoeren van re-integratietrajecten. Hier zijn wij trots op en dit geeft u zekerheid over de kwaliteit van onze dienstverlening.

Doordat wij ervaring hebben met ondernemen en ook uit het bedrijfsleven komen kunnen wij ook beter de impact begrijpen welke dit kan hebben voor het bedrijf (deze hebben wij immers zelf ook ervaren) en vooral voor de andere medewerkers. Zitten deze er wel op te wachten om een collega extra te ondersteunen? In onze trajecten nemen wij ook deze punten mee. Dit resulteert vaak in een betere bedrijfsbrede acceptatie van de medewerker. Hierdoor is de kans op een succesvolle plaatsing en behoud van de medewerker groter.

Jij bent aan zet biedt verschillende re-integratiediensten. U kunt bij ons terecht voor diverse re-integratie trajecten, zoals sociale re-integratie, werkfit, naar werk, jobcoaching, spoor 1 en spoor 2 trajecten en meer. Onder het kopje Onze diensten is een volledig overzicht van onze diensten weergegeven. Op deze pagina staan ook twee korte filmpjes welke snel inzicht geven wat de voordelen van een medewerker met een arbeidsbeperking kunnen zijn. Bent u enthousiast, staat uw dienst er niet bij of heeft u vragen, dan kunt u altijd vrijblijvend Contact opnemen om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen.

Re-integratie
Jij bent aan zet biedt verschillende re-integratie diensten. Re-integratie is voor personen die langere tijd niet hebben deelgenomen aan het arbeidsproces. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Deze personen moeten in eerste instantie hun werknemersvaardigheden ontwikkelen en werkervaring opdoen, voor zij daadwerkelijk weer aan de slag kunnen. Jij bent aan zet kan hierbij ondersteunen. Het doel van een re-integratie traject is altijd om een persoon terug te laten keren op de arbeidsmarkt, door middel van bijvoorbeeld: het opdoen van werkervaring, vrijwilligerswerk en/of het terugkeren in een betaalde baan. Het volgen van scholing met daaruit voortvloeiend een werkplek kan ook een mogelijkheid zijn. Wij bieden verschillende diensten aan om u als werkgever te ondersteunen in het re-integratietraject.
In het filmpje worden enkele voordelen van een werknemer met een arbeidsbeperking uitgelegd.
Participatiewet
Sinds 2015 geldt de Participatiewet. Met de Participatiewet wil de regering meer mensen met een ziekte of handicap aan het werk helpen. De Participatiewet moet ervoor zorgen dat meer mensen met een ziekte of handicap een baan vinden. Als werkgever heeft u daarin een actieve rol. Bijvoorbeeld door te onderzoeken welke mogelijkheden er zijn binnen uw organisatie. Als u iemand met een ziekte of handicap in dienst neemt, kunt u ondersteuning krijgen van UWV en gemeenten. Het kabinet en werkgevers hebben in het sociaal akkoord 2013 afgesproken, dat er extra banen komen voor mensen met een ziekte of handicap. Werkgevers moeten daarom tot 2026 in totaal 125.000 nieuwe banen creƫren voor mensen met een ziekte of handicap. De werkgevers uit de sector Overheid doen dit voor 25.000 mensen met een ziekte of handicap. Dit heet de banenafspraak.
Op 1 april 2015 is de Wet banenafspraak en quotum arbeidsbeperkten ingegaan. Werkgevers moeten een bepaald percentage banen aan mensen met een ziekte of handicap geven. Als het aantal banen voor mensen met een arbeidsbeperking landelijk achterblijft, kan de werkgever een boete krijgen: de quotumheffing. Dit maakt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) jaarlijks bekend via de banenmonitor. Over 2018 wordt er waarschijnlijk nog geen quotumheffing opgelegd.
Meer informatie

Direct contact via


Volg ons op:

Contactgegevens
Bezoekadres:
Keizelbos 1
1721 PJ Broek op Langedijk
06-42699578
Wij werken o.a. voor:
Wij zijn o.a. aangesloten bij:
Meer informatie

Direct contact via


Volg ons op:

Ons kwaliteitsmanagementsysteem is ISO 9001 gecertificeerd:Terug naar de inhoud